De Schans Open Dagen 2022

Wie De Schans zegt, zegt Knikmops. In 1994 richtte Reinoud de Schans zijn bedrijf op, hij begint met de import van de Rollmops, een kleine machine waar de stratenmaker zijn stenen mee bij kan rijden.
In de loop der jaren richtte het bedrijf zich vooral op de verkoop en mede-ontwikkeling van Knikmops die gebouwd worden door Gebr. Geens in België. De Schans voorziet ook de Duitse, Scandinavische en zelfs de Canadese markt van Knikmops. Hierdoor is De Schans de belangrijkste afnemer van de fabriek.

Made in Holland

De Schans ontwikkeld zelf ook kleine wielladers, zowel in elektrische als in dieselversie. Inmiddels zijn er drie types: Relly 1.0, Relly 1.3 en Relly 1.8. Alle drie leverbaar in zowel elektrische- als dieseluitvoering.
De staalbouw van de Relly wordt in opdracht van De Schans in Nederland gebouwd, waarna de machines in Hedel worden afgebouwd en afgeleverd. Hier zit ook de engineering van de machines. In de loop van de tijd zal ook het programma van Relly verder worden uitgebreid.

De Schans blijft Knikmops trouw

Klanten van De Schans kunnen in Hedel gewoon terecht voor onderhoud, service en onderdelen voor hun Knikmops. Dat De Schans knikmops trouw blijft was duidelijk te zien tijdens de open dagen, bij de ingang werden de bezoekers verwelkomt met twee rijen dik aan alle types Knik- en Rollmops.

Uitbreiding

De afgelopen jaren heeft De Schans in Hedel flink uitgebreid, niet alleen kwam er een nieuwe showroom, kantoren en productiefaciliteit. Ook werd het leveringsprogramma uitgebreid met Optimas bestratingsmachines, Limach elektrische graafmachines en Yanmar minitractoren.

Bron: bouwmachineweb.com