Vacuüm Legsysteem

Trottoirbanden zetten of eruit halen, stoeptegels uitbreken of leggen, machinaal bestraten, inritblokken zetten, wij zijn van mening dat al deze werkzaamheden met dezelfde machine moeten kunnen worden uitgevoerd. Wij leveren dan ook één vacuümsysteem dat multifunctioneel inzetbaar is om al de machinale bestratingswerkzaamheden uit te voeren. Een systeem waarbij de diverse vacuümnappen snel en eenvoudig te wisselen zijn zonder ingewikkeld sleutelwerk.

De basis van de door De Schans B.V. geleverde vacuümsystemen bestaat uit uw eigen Knikmops (of andere machine) waarop een hoogvacuümpomp wordt geplaatst. De vacuümunit bestaat uit een vacuümpomp aangedreven door een benzine- of hydraulische motor. De vacuümpomp wordt d.m.v. een vacuümslang verbonden met een of meerdere zuignappen, dien aan het te tillen object worden vastgezogen. De vacuüm unit bestaat uit een vacuümpomp welke wordt aangedreven door een benzine, diesel of hydraulische motor. De vacuüm unit worden geleverd met een capaciteit van 40m3 of 100m3 De vacuüm unit zuigt door middel van een schottenpomp de lucht vacuüm. Voordeel van de schottenpomp is dat deze een vaste opbrengst heeft, bedrijfszeker is en geruisarm.

De benzine aangedreven unit wordt aangedreven door een Kawasaki motor, die middels een V-riem de pomp aan drijft. Deze unit wordt middels een startkoord handmatig gestart. Door middel van de palletsteek is het mogelijk om de vacuümunit aan een shovel of heftruck te monteren.

De vacuümpomp wordt door middel van een vacuümslang verbonden met een of meerdere zuignappen, die aan het te tillen object worden vast gezogen. Hierdoor is het mogelijk om o.a. trottoirbanden, RWS banden, stelconplaten, inritblokken of tegels te leggen.

De 11-en de 12-tegelnap is een nap waarmee 11/12 tegels 30 x 30 in half steensverband tegelijk gelicht en / of gelegd kunnen worden. De nap is aan 4 zijden voorzien van slaglijsten zodat een juiste opsluiting van de tegels verzekerd is. De tegelnap moet gebruikt worden in combinatie met een vacuümunit + rotator, en mogelijk een uitschuifbare arm. Dit is nodig als de nap aan een Knikmops gemonteerd word. Unit is deze makkelijk uit te wisselen tussen verschillende machines.