Ruim 25 jaar De Schans BV

De Schans BV werd 25 jaar geleden, in 1994, opgericht door Reinoud van der Schans. Hij hoorde van stratenmakers aan welke hulpmiddelen zij behoefte hadden. Hij besloot toen om zelf een minishovel te gaan ontwikkelen. Zo legde hij de wensenlijst bij de gebroeders Geens in België die inmiddels al 30 jaar ontwikkelen en fabriceren.

Deze samenwerking resulteerde in de Knikmops. Omdat de Knikmops een laag gewicht heeft en snel is, wordt deze de ‘sportwagen’ onder de minishovels genoemd. De oorspronkelijke Rollmops is nog altijd te koop al staat de machine nu bekend als de Knikmops 50. In 1997 wordt de eerste ‘echte’ Knikmops ontwikkeld, de Knikmops 90 In de jaren daarna is er veel vraag naar de Knikmops. In 2005 verhuist De Schans BV naar een nieuw locatie exact naast De A2 onderaan de afslag in Hedel.

Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot dé Knikmops specialist van Nederland. Het importeurschap is uitgebreid naar de landen Duitsland, Scandinavië en de ABC eilanden.

De stratenmaker kan voor alle hulpstukken, van Knikmops tot klein gereedschap, terecht bij De Schans BV.
Nu, 25 jaar en 13 modellen van de Knikmops later, denkt De Schans BV nog altijd mee met de eindgebruiker en bieden ze een luisterend oor als het gaat om innovatieve verbeteringen.
Steeds meer stratenmakers, hoveniersbedrijven maar ook bouw- en constructiebedrijven maken gebruik van de brede inzetbaarheid van Knikmops.

In 2020 is De Schans BV gestart met een grote verbouwing van de bestaande gebouwen en 200m2 vergroten. Er wordt een 230m2 grote showroom gerealiseerd.  300m2 kantoren, de opslag uitgebreid met 1400m2 met verdiepingsvloeren, de bestaande hal van 1400m2 verhogen en voorzien van een plat dak.  Met deze grote verbouwing staat De Schans BV weer klaar voor de toekomst.

Met de toekomst betekend ook dat in januari 2021 De Schans BV start als Optimas importeur voor “Zuid” Nederland.  Zuid en West Nederland met een groot gedeelte Gelderland  behoort nu tot het rayon. Optimas Maschinenfabrik bouwt machinale bestratingsklemmen en legmachines voor de wegenbouw. Volgens De Schans kan het bedrijf met het leveringsprogramma van Optimas een nog breder totaalpakket aanbieden voor de wegenbouw.

Naast de Knikmops minishovels en Optimas machines kunt u bij De Schans BV terecht voor al het materieel benodigd voor uw bestratings en hoveniers materieel. Onder andere verkoop en onderhoud van minigravers, rupsdumpers en (motor) (accu) handgereedschap en trilplaten behoren ook tot de service van De Schans BV.