Konings Straatwerken kiest steevast voor Knikmops wielladers

Door admin

Wilfried Konings is fan van het eerste uur van de Knikmops wiellader. In 1997 kocht hij als eerste in Nederland een Knikmops 90. Ruim twintig jaar later en zeker 25 Knikmopsen verder is er voor Konings Straatwerken nog steeds maar één merk. Meest recente aanschaf is een Knikmops 250, de zwaarste machine uit het programma van Knikmops. Konings laat de wielladers voorzien van veel extra’s.

‘Toen ik als straatmaker begon, ging ik op pad met niet veel meer dan een kruiwagen, een stenenknipper en een hamer. Met een investering van 1.500 gulden kon ik mijn eigen bedrijf beginnen. Wie tegenwoordig een straatmakersbedrijf wil starten moet al gauw 50.000 euro meenemen om de benodigde machines aan te schaffen om machinaal te kunnen straten’, vertelt Wilfried Konings.

Konings verruilde in 1997 de kruiwagen voor een Knikmops 90. ‘Ik was de eerste in Nederland die zo’n machine bestelde, maar ik kreeg ‘m als tweede geleverd’, zo weet hij zich nog goed te herinneren. ‘Ik heb zelfs nog proefgedraaid met de voorloper van de Knikmops 90. Maar met die machine kon je nog geen kruimel van tafel duwen’, lacht Wilfried.

Alle feedback die fabrikant Gebr. Geens kreeg uit de markt resulteerde eind jaren jaren negentig in de ontwikkeling van de Knikmops 90. ‘Die machine heb ik toen gekocht bij leverancier De Schans in Hedel. Inmiddels zijn we meer dan twintig jaar verder, maar ik ben altijd trouw gebleven aan de Knikmops. Ook vanwege de goede service die de mensen van De Schans leveren. Je kan er altijd terecht.’

Voor het volledige artikel klik hier