Knikmops KM 250: succesnummer verder verbeterd

Door admin

De compacte wiellader, minishovel, ofwel kniklader, blijft terrein winnen. Een grote diversiteit aan merken bedient de groeiende groep klanten in vrijwel alle segmenten, zoals de agrarische sector, de bouw en Infra en de industrie. De kniklader is te vinden bij verhuurbedrijven, bestratingsbedrijven, hoveniers, wegenbouwbedrijven en bedrijven in het grondverzet. Maar ook in de land- en tuinbouw maakt men dag in, dag uit gebruik van de robuuste en ijzersterke krachtpatsers.

De grote voordelen van de knikladers zijn hun wendbaarheid, de eenvoudige en makkelijke bediening en hun multi-inzetbaarheid. De brede inzetbaarheid van de machines is met name te danken aan de grote diversiteit aanbouwdelen die beschikbaar is. Bij Knikmops-leverancier De Schans uit Hedel zijn dit er zo’n 80, variërend van onder meer bakken, grijpers, borstels en klemmen tot complete vacuümsystemen. Dus eigenlijk is geen kniklader hetzelfde in uitvoering en toepassingsgebied. Bij 95 % van de uitgeleverde knikladers worden er in meer of mindere mate klantspecifieke wensen verwerkt in de configuratie.

Leveringsprogramma van dertien modellen
Het leveringsprogramma van Knikmops bestaat inmiddels uit dertien modellen met een eigen gewicht van 820 kg tot 2570 kg. Deze modellen zijn leverbaar in de drie varianten S (standaard), H (met verhoogd laadframe) en T (met telescoopgiek). Jan-Willem Slegh, verantwoordelijk voor de verkoop bij De Schans, vertelt: ‘De Schans bestaat in 2019 precies 25 jaar. Gelijktijdig viert men volgend jaar in de Knikmops-fabriek in België het 30-jarig bestaan. Firma De Schans heeft met Knikmops een stevige positie verworven in de markt van het bouwmaterieel. Met name in Nederland maar tevens via ons uitgebreide distributienetwerk in het buitenland. We nemen deel aan vrijwel alle bekende vakbeurzen om bestaande en potentiële nieuwe klanten te ontmoeten.

Vandaar dat we uiteraard aanwezig waren op de TKD 2018 in Almere, deze keer met deze vernieuwde Knikmops KM 250 als beursprimeur. De KM 250 met een eigen gewicht van 2400 kg is al ruim acht jaar een succesnummer in het Knikmops-gamma. Met het doorvoeren van diverse aanpassingen is de kniklader klaar voor de toekomst.

Voor het volledige artikel klik hier