De Schans importeur voor Optimas

De Schans importeur voor Optimas

De Schans, bekend van de Knikmops minishovels, is importeur geworden voor Optimas voor Zuid- en West-Nederland. Optimas Maschinenfabrik bouwt machinale bestratingsklemmen en legmachines voor de wegenbouw.
De Schans importeur voor Optimas

Volgens De Schans kan het bedrijf met het leveringsprogramma van Optimas een nog breder totaalpakket aanbieden voor de wegenbouw. AOE Techniek in Denekamp blijft de Optimas importeur voor het noorden en midden van Nederland.

Optimas S19 legmachine en Multi 6M bestratingsklem

Nieuw van Optimas zijn de S19 legmachine en de Multi 6M bestratingsklem. Met een eigen gewicht van 1.300 kg kan de S19 in totaal 700 kg heffen. Dankzij de compacte afmetingen van 2.000 mm hoog en 1.350 mm breeed kan de machine eenvoudig vervoerd worden en bijvoorbeeld in ondergrondse parkeergarages worden ingezet.

De S19 is voorzien van een 17,9 kW sterke dieselmotor, maar is ook leverbaar met een elektrische aandrijving. In deze versie heeft de S19 een 25 kW elektromotor. Met de lithium-ion accu kan de machine 4 uur draaien. Deze accu kan met behulp van een snelwisselsysteem eenvoudig worden vervangen om de werkdag vol te maken. De accu’s kunnen worden geladen met een ingebouwde 3 kW oplader of met een externe lader. Met een snellader is de accu in 1,5 uur weer vol.

Optimas-bestratingsklemDe Multi 6M bestratingsklem is in 2020 door Optimas geïntroduceerd. Een nieuwe constructie moet zorgen voor meer kracht bij het aandrukken en verplaatsten van de stenen.

Optimas vacuümmaterieel

Naast de legmachines heeft Optimas een breed gamma aan vacuümmaterieel. De Schans heeft de Vacu Pallet Mobil en Finliner naar Nederland gehaald voor het verhuurgamma, om de toepasbaarheid in Nederland te bekijken.