De eerste Knikmops die rijdt op Waterstof

De Schans B.V. biedt haar klanten een goed en betaalbaar alternatief om milieu verantwoord en “groen” te ondernemen.
En de oplossing hiervoor komt gewoon uit de kraan!
De Schans B.V. is hiermee de eerste in Europa die met een mini shovel op de markt komt die is voorzien van een waterstof generator.

Bart van Lith heeft zich gespecialiseerd in alle sloopwerken maar is ook al jaren actief in grond en tuinwerken. Sloopwerken voert hij uit voor Sloopwerken van Lith welke al 60 jaar actief is op elk gebied van sloopwerken, zoals totaalsloop, renovatiesloop, recycling en sanering. Bart van Lith was op zoek naar een mini-shovel, maar de uitstoot moest gering zijn. Al snel stootte hij op het systeem van de Schans BV.

Door het monteren van een waterstof generator in de Knikmops  wordt de uitstoot van schadelijke stoffen uit de uitlaat van de motor drastisch terug gedrongen.
Door elektrolyse van water wordt waterstof verkregen, die wordt toegevoegd aan de verbranding in de motor waardoor de verbranding optimaliseert en hierdoor de schadelijke uitstoot terugdringt.
Meteen vanaf de eerste momenten dat het systeem in de Knikmops is ingebouwd verminderd de schadelijke uitstoot met 20 % en dit loopt op naarmate het systeem langer gebruikt wordt.
Door het toevoegen van de waterstof aan het brandstofmengsel neemt het octaangehalte van het brandstofmengsel toe waardoor de verbranding verbeterd, hiermee kan het motorvermogen toenemen met wel 25% en tevens is er een vermindering in het brandstof verbruik haalbaar (door de verbeterde verbranding) van wel 30%.
Dit merk je meteen omdat de motor nog stiller wordt en nog beter accelereert.
Bij een benzine motor is het mogelijk om de schadelijke uitstoot zelfs terug te dringen met wel 45%.
Dit systeem is zo uniek dat het op alle verbrandingsmotoren is toe te passen, denk hierbij bijvoorbeeld aan graafmachines, tractoren, aggregaten, bronbemalingen pompen, vrachtwagens, personen auto’s, enz.…………..

Omdat je het geproduceerde gas niet opslaat maar meteen verbruikt (Hydrogen On Demand) is het ook nog eens super veilig.
Dit waterstofgas systeem is een perfecte manier om uw brandstof verbruik binnen uw bedrijf terug te dringen waardoor u op uw CO2 prestatie ladder nog beter presteert.
Ook als u de ambitie heeft om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO) is dit waterstof systeem “het systeem” om die ambitie aan de buitenwereld te etaleren en creëert uw bedrijf hiermee een professionaliteit die in de toekomst zeker van uw bedrijf geëist gaat worden.